Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Бранко" бриљирао на турнеји у Русији

rssBookmark and Share

05.10.2017. Јужна Србија Инфо

Нишка црквена певачка дружина ''Бранко'', у години обележавања свог великог јубилеја – 130 година од оснивања, у периоду од 25. септембра до 2. октобра боравила је у Руској федерацији на концертној турнеји.

"Бранко" бриљирао на турнеји у Русији

Нишком хору "Бранко" припала је част да наступи на првој вечери Четвртог међународног хорског фестивала ''Хорски конгрес'', 26.9.2017. године, у концертној сали "Рахмањинов" на московском Државном конзерваторијуму "Чајковски". 

Хор "Бранко" се представио делима Мокрањца, Милосављевића, Величковић али и "Херувимском песмом" Андреја Цинцаревића, младог нишког композитора и пијанисте. 

Хор је наступио на овом престижном Фестивалу на позив маестра Станислава Калињина, који је имао жељу да изрази захвалност за гостопримство које је указано њему и хору московског конзерваторијума на Петом међународном фестивалу духовне музике "Музички едикт", одржаном у Нишу, јуна 2017. године. Подршку нишком хору пружили су и представници амбасаде Републике Србије у Москви који су присуствовали концерту.

На позив маестра госпође Елене Алексејеве, диригента камерног хора Белгородске државне филхармоније, нишки хор "Бранко" одржао је целовечерњи концерт српске духовне и световне музике у Белгороду 29. септембра. Концерт је одржан у препуној сали Белгородске државне филхармоније. Овим концертом Нишка црквена певачка дружина ''Бранко'' је учврстила културне везе два града који су збратимљени од пре три године.

Хору ''Бранко'' је овом приликом уручена захвалница града Белгорода и градоначелника господина Константина Полежајева за неговање културних и духовних веза два града. 

Приликом посете Белгороду, нишки хористи су били гости Белгородског државног техничког универзитета ''Шуков'', где им је указано гостопримство на  највишем нивоу, обзиром да овај, надалеко чувени Универзитет, има дугогодишње везе за нишким Универзитетом.


#   музика   Русија   турнеја   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Хор Бранко   Музички едикт
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима