Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Branko" briljirao na turneji u Rusiji

rssBookmark and Share

05.10.2017. Južna Srbija Info

Niška crkvena pevačka družina ''Branko'', u godini obeležavanja svog velikog jubileja – 130 godina od osnivanja, u periodu od 25. septembra do 2. oktobra boravila je u Ruskoj federaciji na koncertnoj turneji.

"Branko" briljirao na turneji u Rusiji

Niškom horu "Branko" pripala je čast da nastupi na prvoj večeri Četvrtog međunarodnog horskog festivala ''Horski kongres'', 26.9.2017. godine, u koncertnoj sali "Rahmanjinov" na moskovskom Državnom konzervatorijumu "Čajkovski". 

Hor "Branko" se predstavio delima Mokranjca, Milosavljevića, Veličković ali i "Heruvimskom pesmom" Andreja Cincarevića, mladog niškog kompozitora i pijaniste. 

Hor je nastupio na ovom prestižnom Festivalu na poziv maestra Stanislava Kalinjina, koji je imao želju da izrazi zahvalnost za gostoprimstvo koje je ukazano njemu i horu moskovskog konzervatorijuma na Petom međunarodnom festivalu duhovne muzike "Muzički edikt", održanom u Nišu, juna 2017. godine. Podršku niškom horu pružili su i predstavnici ambasade Republike Srbije u Moskvi koji su prisustvovali koncertu.

Na poziv maestra gospođe Elene Aleksejeve, dirigenta kamernog hora Belgorodske državne filharmonije, niški hor "Branko" održao je celovečernji koncert srpske duhovne i svetovne muzike u Belgorodu 29. septembra. Koncert je održan u prepunoj sali Belgorodske državne filharmonije. Ovim koncertom Niška crkvena pevačka družina ''Branko'' je učvrstila kulturne veze dva grada koji su zbratimljeni od pre tri godine.

Horu ''Branko'' je ovom prilikom uručena zahvalnica grada Belgoroda i gradonačelnika gospodina Konstantina Poležajeva za negovanje kulturnih i duhovnih veza dva grada. 

Prilikom posete Belgorodu, niški horisti su bili gosti Belgorodskog državnog tehničkog univerziteta ''Šukov'', gde im je ukazano gostoprimstvo na  najvišem nivou, obzirom da ovaj, nadaleko čuveni Univerzitet, ima dugogodišnje veze za niškim Univerzitetom.


#   muzika   Rusija   turneja   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Hor Branko   Muzički edikt
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima