Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Дани Бранка Миљковића" се настављају свечаном доделом награде за 2016. годину

rssBookmark and Share

22.05.2017. Јужна Србија Инфо

Да Вас подсетимо, добитник награде је Марјан Чакаревић, песник из Београда, за књигу „Ткива“ у издању „Повеље“ из Краљева (Народна библиотека „Стефан Првовенчани“).
Награда ће бити уручена у среду, 24. маја 2017. године од 18 часова, у Градској кући.

"Дани Бранка Миљковића" се настављају свечаном доделом награде за 2016. годину

Поред добитника, у програму ће учествовати Драгана В. Тодоресков, председница жирија, стихове Миљковића и Чакаревића ће читати глумац Милош Унић, а програм ће водити књижевник Велибор Петковић.

Музички део програма ће чинити композиције двојице савремених светских композитора, са којима је позната нишка хорнисткиња, госпођа Радевска, непосредно сарађивала: амерички композитор Johnterryl Plumeri (композиција "Across a River's Dream") и аргентински композитор Roberto Pintos (композиције "Relato Zingaro" и "Relato Nocturno" из концерта за хорну и оркестар "Concierto en Relatos Breves"). Евица Радевска ће композиције извести уз клавирску пратњу Марије Динов Васић.

Нешто раније тог дана, од 12,30 часова, одржаће се школски час посвећен Бранку Миљковићу у Гимназији „Стеван Сремац“. О Миљковићевим данима проведеним у тој гимназији говориће Јован Младеновић, виши кустос Народног музеја у Нишу, а своју поезију ће читати нови добитник награде, песник Марјан Чакаревић. Своје прве стихове ће говорити и ученици-чланови литерарне секције гимназије „Стеван Сремац“.

Посебан гост доделе ће бити Магдалена Дошен из Загреба, покретач манифестације „Миљковићеви дани“, која се од 2015. одржава у главном граду Хрватске.

Награду „Бранко Миљковић“ додељује Град Ниш, награду је помогло Министарство културе Републике Србије, а технички организатор је Нишки културни центар.

 


#   Стеван Сремац   Нишки културни центар   Велибор Петковић   награда Бранко Миљковић   Бранко Миљковић   Марјан Чакаревић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима