Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Dani Branka Miljkovića" se nastavljaju svečanom dodelom nagrade za 2016. godinu

rssBookmark and Share

22.05.2017. Južna Srbija Info

Da Vas podsetimo, dobitnik nagrade je Marjan Čakarević, pesnik iz Beograda, za knjigu „Tkiva“ u izdanju „Povelje“ iz Kraljeva (Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“).
Nagrada će biti uručena u sredu, 24. maja 2017. godine od 18 časova, u Gradskoj kući.

"Dani Branka Miljkovića" se nastavljaju svečanom dodelom nagrade za 2016. godinu

Pored dobitnika, u programu će učestvovati Dragana V. Todoreskov, predsednica žirija, stihove Miljkovića i Čakarevića će čitati glumac Miloš Unić, a program će voditi književnik Velibor Petković.

Muzički deo programa će činiti kompozicije dvojice savremenih svetskih kompozitora, sa kojima je poznata niška hornistkinja, gospođa Radevska, neposredno sarađivala: američki kompozitor Johnterryl Plumeri (kompozicija "Across a River's Dream") i argentinski kompozitor Roberto Pintos (kompozicije "Relato Zingaro" i "Relato Nocturno" iz koncerta za hornu i orkestar "Concierto en Relatos Breves"). Evica Radevska će kompozicije izvesti uz klavirsku pratnju Marije Dinov Vasić.

Nešto ranije tog dana, od 12,30 časova, održaće se školski čas posvećen Branku Miljkoviću u Gimnaziji „Stevan Sremac“. O Miljkovićevim danima provedenim u toj gimnaziji govoriće Jovan Mladenović, viši kustos Narodnog muzeja u Nišu, a svoju poeziju će čitati novi dobitnik nagrade, pesnik Marjan Čakarević. Svoje prve stihove će govoriti i učenici-članovi literarne sekcije gimnazije „Stevan Sremac“.

Poseban gost dodele će biti Magdalena Došen iz Zagreba, pokretač manifestacije „Miljkovićevi dani“, koja se od 2015. održava u glavnom gradu Hrvatske.

Nagradu „Branko Miljković“ dodeljuje Grad Niš, nagradu je pomoglo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a tehnički organizator je Niški kulturni centar.

 


#   Stevan Sremac   Niški kulturni centar   Velibor Petković   nagrada Branko Miljković   Branko Miljković   Marjan Čakarević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima