Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Грета" и "Врана у пауновом перју" мајске премијере у нишком Народном позоришту

rssBookmark and Share

Ниш 02.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Узбудљиво позоришно пролеће у Нишу добија нови замах овог маја са две премијере које обећавају да ће одушевити публику Народног позоришта. "Грета" на Малој сцени и "Врана у пауновом перју" на Великој сцени најављују спектакуларне наступе који ће засигурно оставити дубок утисак на гледаоце.

"Грета" и "Врана у пауновом перју" мајске премијере у нишком Народном позоришту

Грета", ауторско дело Луке Хибнера у режији Невене Димитријевић, нуди интригантан увид иза кулиса позоришног света кроз серију кратких сцена. Ова представа поставља низ питања о животу у позоришту, откривајући различите аспекте и динамику које обликују ову уметност.

Са друге стране, адаптација романа Владимира Вучковића, "Врана у пауновом перју", под режисерском палицом Марка Торлаковића, износи на сцену причу о љубави која трансцендирала време и простор. Ова представа истиче сложене односе и сродност душа, доносећи на светлост дана причу која је дуго била заборављена.

Осим премијера, репертоар Народног позоришта Ниша нуди широк спектар уметничких израза, укључујући и класичне драме попут "Коштане" Борислава Станковића у савременом кључу, као и хумористички станд-уп наступ Срдјана Динчића у представи "Меркур Бескућник".

Гостујуће представе, плесне изведбе и музички перформанси додатно обогаћују позоришни репертоар, чинећи Ниш центром културних дешавања овог маја.

За љубитеље уметности и позоришта, ово је прилика да се уроне у разнолике светове које нуди сцена, да осете моћ емоција и да заједно са глумцима проживе магију театра. Сви заинтересовани имају прилику да уживају у овом позоришном спектаклу који Ниш чини незаобилазном дестинацијом за љубитеље културе.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Народно позориште
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима