Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Greta" i "Vrana u paunovom perju" majske premijere u niškom Narodnom pozorištu

rssBookmark and Share

Niš 02.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Uzbudljivo pozorišno proleće u Nišu dobija novi zamah ovog maja sa dve premijere koje obećavaju da će oduševiti publiku Narodnog pozorišta. "Greta" na Maloj sceni i "Vrana u paunovom perju" na Velikoj sceni najavljuju spektakularne nastupe koji će zasigurno ostaviti dubok utisak na gledaoce.

"Greta" i "Vrana u paunovom perju" majske premijere u niškom Narodnom pozorištu

Greta", autorsko delo Luke Hibnera u režiji Nevene Dimitrijević, nudi intrigantan uvid iza kulisa pozorišnog sveta kroz seriju kratkih scena. Ova predstava postavlja niz pitanja o životu u pozorištu, otkrivajući različite aspekte i dinamiku koje oblikuju ovu umetnost.

Sa druge strane, adaptacija romana Vladimira Vučkovića, "Vrana u paunovom perju", pod režiserskom palicom Marka Torlakovića, iznosi na scenu priču o ljubavi koja transcendirala vreme i prostor. Ova predstava ističe složene odnose i srodnost duša, donoseći na svetlost dana priču koja je dugo bila zaboravljena.

Osim premijera, repertoar Narodnog pozorišta Niša nudi širok spektar umetničkih izraza, uključujući i klasične drame poput "Koštane" Borislava Stankovića u savremenom ključu, kao i humoristički stand-up nastup Srdjana Dinčića u predstavi "Merkur Beskućnik".

Gostujuće predstave, plesne izvedbe i muzički performansi dodatno obogaćuju pozorišni repertoar, čineći Niš centrom kulturnih dešavanja ovog maja.

Za ljubitelje umetnosti i pozorišta, ovo je prilika da se urone u raznolike svetove koje nudi scena, da osete moć emocija i da zajedno sa glumcima prožive magiju teatra. Svi zainteresovani imaju priliku da uživaju u ovom pozorišnom spektaklu koji Niš čini nezaobilaznom destinacijom za ljubitelje kulture.

 

Komentara: 0


#   Niš   Narodno pozorište
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima