Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хуманитарна представа за децу оболелу од рака

rssBookmark and Share

Врање 18.02.2014. Ртс

Глумци врањског позоришта "Бора Станковић" одиграли су, у Омладинском културном центру у Врању, хуманитарну представу Журка код плавог зеца. Улазнице су биле поруке и цртежи основаца намењени деци оболелој од малигних болести.

Хуманитарна представа за децу оболелу од рака

У Омладинском културном центру у Врању, глумци врањског позоришта "Бора Станковић" одиграли су, хуманитарну представу Журка код плавог зеца.

Улазнице су биле поруке и цртежи основаца намењени деци оболелој од малигних болести.

"Знај да ниси сам, поред себе имаш мене. Свој болесној деци желим да што пре оздраве", овако су ученици основних школа у Врању деци оболелој од малигних болести, дали подршку и охрабрили их у борби за излечење. Цртали су за њих цртеже, писали поруке и жеље.

"Желим да те од сада само срећа умара. Желим да што пре оздраве и да се видимо на игралишту", кажу у публици.

Подршку болесној деци пружили су и глумци врањског позоришта. Они су одиграли представу "Журка код плавог зеца". То је њихова друга хуманитарна представа.

Радмила Ђоршевић, уметнички директор позоришта Бора Станковић у Врању каже да желе да им дају подршку и да знају да никада неће бити усамљени у свој тој несрећи која их је задесила.

Здравствени центар у Врању редовним систематским прегледима контролише здравље деце. То је начин и за откривање малигних болести.

"Оно што им је потребно од шире друштвене заједнице, јесте подршка и њима и њиховој породици. Наша земља ће у години пред нама урадити мониторинг и имаћемо регистар", каже Беба Каначки пи-ар Здравственог центра у Врању.

Према подацима Завода за јавно здравље у Врању до 2011. године у Пчињском округу, од малигних болести оболело је 19 деце, а у Врању деветоро деце. Најчешћи малигнитети су леукемија, рак лимфома и тумори мозга.


#   Врање   Здравствени центар   позориште   деца   глумци   Бора Станковић   рак   Беба Каначки
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима