Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Једна једина Борина недеља

rssBookmark and Share

05.03.2013. Autor. S.Popović - JužnaSrbija.Info

Овогодишња књижевна манифестација - 47. "Борина недеља" биће одржана у Врању од 23. до 29. марта, најавио је данас градоначелник Зоран Антић, истакавши да је град главни покровитељ и финансијер.

Једна једина Борина недеља
Истакавши да ће ове године, за разлику од претходне две године, бити организована једна манифестација, он је казао да "Борина недеља" заслужује да буде партнерски организована са Књижевном заједницом "Борисав Станковић".

На челу Одбора за реализацију манифестације биће председник локалне Скупштине Дејан Тричковић, док ће чланица Градског већа за културу Маја Ристић бити координатор свих дешавања, рекао је Антић.

Он је казао да је из градског буџета за манифестацију предвиђено милион динара, додавши да ће она вероватно коштати мање због мера штедње које су уведене у свим секторима локалне самоуправе.

Програмски руководилац "Борине недеље" биће уредник Књижевне заједнице Мирослав Цера Михаиловић, а у жирију за доделу награде су Александар Јовановић, Мило Ломпар и Горан Максимовић, као и један представник локалне самоуправе.

Када је о овогодишњем програму реч, према речима Михаиловића, водиће се рачуна да се обухвате неки значајни јубилеји.

"Ове године навршава се 200 година од рођења Његоша, 110 од рођења Милоша Црњанског, 20 година од смрти Десанке Максимовић, што ће сигурно утицати на концепцију манифестације", казао је он.

Уз то, како је рекао уредник Књижевне заједнице, једно вече ће бити посвећено и врањским књижевним ствараоцима.


#   Дејан Тричковић   манифестација   Борина недеља   Горан Максимовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима