Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jedna jedina Borina nedelja

rssBookmark and Share

05.03.2013. Autor. S.Popović - JužnaSrbija.Info

Ovogodišnja književna manifestacija - 47. "Borina nedelja" biće održana u Vranju od 23. do 29. marta, najavio je danas gradonačelnik Zoran Antić, istakavši da je grad glavni pokrovitelj i finansijer.

Jedna jedina Borina nedelja
Istakavši da će ove godine, za razliku od prethodne dve godine, biti organizovana jedna manifestacija, on je kazao da "Borina nedelja" zaslužuje da bude partnerski organizovana sa Književnom zajednicom "Borisav Stanković".

Na čelu Odbora za realizaciju manifestacije biće predsednik lokalne Skupštine Dejan Tričković, dok će članica Gradskog veća za kulturu Maja Ristić biti koordinator svih dešavanja, rekao je Antić.

On je kazao da je iz gradskog budžeta za manifestaciju predviđeno milion dinara, dodavši da će ona verovatno koštati manje zbog mera štednje koje su uvedene u svim sektorima lokalne samouprave.

Programski rukovodilac "Borine nedelje" biće urednik Književne zajednice Miroslav Cera Mihailović, a u žiriju za dodelu nagrade su Aleksandar Jovanović, Milo Lompar i Goran Maksimović, kao i jedan predstavnik lokalne samouprave.

Kada je o ovogodišnjem programu reč, prema rečima Mihailovića, vodiće se računa da se obuhvate neki značajni jubileji.

"Ove godine navršava se 200 godina od rođenja Njegoša, 110 od rođenja Miloša Crnjanskog, 20 godina od smrti Desanke Maksimović, što će sigurno uticati na koncepciju manifestacije", kazao je on.

Uz to, kako je rekao urednik Književne zajednice, jedno veče će biti posvećeno i vranjskim književnim stvaraocima.


#   Dejan Tričković   manifestacija   Borina nedelja   Goran Maksimović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima