Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерт Ансамбла „Коло“ у четвртак у Дому културе у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 04.03.2019. Јужна Србија Инфо

Ансамбл „Коло“ у четвртак, 7. марта, гостује у Прокупљу, када ће у вечерњим сатима, у 19.30, наступити у Дому културе на заказаном концерту. Њихово прво гостовање у нашем граду, забележено је још пре неколико деценија, када су наступили на отвореном, у Основној школи „Никодије Стојановић Татко“.

Концерт Ансамбла „Коло“ у четвртак у Дому културе у Прокупљу

Овај концерт, Ансамбл „Коло“ одржаће у оквиру своје турнеје „4 годишња доба“. Како истичу у Дому културе, интересовање за концерт је велико и очекивано, те се карте, које коштају 300 динара, морају обавезно резервисати на број телефона 027/321-002.

Ансамбл народних игара и песама Србије “Коло”, већ 70 година на високом нивоу негује, чува и презентује српску традиционалну уметност, кроз игру, песму, музику и обичаје. Више од шездесет врхунских уметника, играча који су истовремено и певачи, као и петнаест музичара, презентују разноврсну и богату традиционалну уметност Србије. У стварању уметничког репертоара учествовали су наши најеминентнији кореографи, композитори, етномузиколози, етнолози и балетски уметници. Ансамбл “Коло” је стекао изванредну репутацију у земљи и иностранству и носилац је престижних домаћих и међународних награда и признања за високи допринос у култури.

Ансамбл „Коло“ је у досадашњих 70 година постојања приредио више од 5.000 концерата пред око 10 милиона гледалаца у најпрестижнијим концертним салама: Метрополитен, Палата Шајо, Карнеги хол, Ројал фестивал хол, Опера у Келну, Театар Фениче, Бољшој театар, Опера у Амстердаму, Кембриџ театар и Гранд казино у Женеви.

Своје данашње име „Коло“, Ансамбл народних игара и песама добија 1953. године, а име су му дали сами играчи.

У оквиру ове турнеје, одржаће концерт у више места у Србији. Поред Прокупља, наступиће и у Блацу, Брусу и Крагујевцу.


#   Прокупље   Ансамбл Коло   Дом културе Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима