Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Маестралан концерт хора „Бранко“ на БЕМУСУ – публика стојећи слушала Оче наш

rssBookmark and Share

Ниш 07.11.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

Синоћ је у крипти Храма Светог Саве у оквиру 53. Београдских музичких свечаности БЕМУС, одржан целовечерњи концерт духовне православне музике, Нишке црквене певачке дружине "Бранко".

Фото: Розана Саздић
Фото: Розана Саздић

Наступ певача под диригентском палицом Саре Цинцаревић је поред бројне публике, увеличало присуство Његовог Преосвештенства Епископа нишкогГ.Г. Арсенија, викарног епископапатријарха Порфирија, ремезијанског Стефана, као и хвостанског Јустина.

Поред дела Корнелија Станковића, Сергеја Рахмањинова, Чајковског, највише емоција код извођача и публике је иазавала интерпретација „Опела“ Стевана Мокрањца, због чињенице да се простор у коме је концерт одржан, налази тик уз гроб блаженопочившег патријарха Иринеја, бившег Епископа нишког и почасног председника НЦПД „Бранко“, са којим су чланови Дружине имали посебан однос.

Такође, дирљива, сцена за памћење и историју уметниче музике је моменат, када је на прве ноте композиције „Оче наш“ Николаја Кедрова, комплетна пулика устала и стојећи одслушала композицију до краја.

Велико задовољство концертом је изразио, диригент и уметнички директор Бемуса, Бојан Суђић.

Музички критичари, диригенти, професори, сагласни су у својим коментарима кроз честитке дирегенту Сари Цинцаревић, „хор „Бранко“ заслужује својим зрелим извођењем, надахнутошћу и ентузијазмом, максималну оцену и може да стане „раме уз раме“ са било којим професионалним хором у региону, па и много шире.

Сара Цинцаревић као и увек, на првом месту истиче веру и славу Господа кроз музику, посвећеност певача недељној Литургији, што потврђују и њене емотивне речи након концерта, „Вечерас је засијала црква у цркви“.

Да је било предвиђено, поред три биса, публика у крипти Храма Светог Саве не би „пустила“ извођаче са „сцене“, до касних вечерњих сати.

Свакако концерт за памћење, један од најпосећенијих и успешнијих на овогодишњем БЕМУСУ.


#   Ниш   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Сара Цинцаревић   БЕМУС Београд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима