Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Матија Дедић својим наступом у лесковачком Народном позоришту отворио Међународни фестивал СТРИНГС

rssBookmark and Share

Лесковац 23.07.2023. Јужна Србија Инфо

Концертом џез пијанисте Матије Дедића у лесковачком Народном позоришту синоћ је и званично отворен 11. по реду Међународни фестивал и летња академија музике – СТРИНГС. У наредним данима, лесковачку публику очекује богат и разноврстан програм, музички и у славу музике.

Фото: Град Лесковац
Фото: Град Лесковац

У име локалне самоуправе и градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића, фестивал је отворила Александра Здравковић, шеф Одељења за имовинско-правне послове и имовину, која је том приликом истакла:

„Међународни фестивал и летња академија музике – СТРИНГС закорачио је у другу деценију свог постојања. Иза овог фестивала је деценија раста, сазревања, прилагођавања новим хоризонтима очекивања у свету уметничке музике. За све ово време, СТРИНГС успева да сваке године бар за степеник подигне лествицу квалитета и да нашој публици и свим поштоваоцима музике понуди нешто ново, другачије.

Овај фестиваал је постао један од културних симбола нашег града, манифестација којом се поносимо. Захваљујући Лесковачком културном центру, Лесковац у недељи СТРИНГС-а постаје центар музичке уметности, стециште виртуоза, музичких генија из земље и иностранства. Хвала вам на томе. На подршку локалне самоуправе ћете, као и до сада, моћи да рачунате“.

Директор Лесковачког културног центра Сања Цонић истакла је:

„Имам задовољство да вас већ шест година поздравим на почетку овог важног фестивала. Стрингс су сви људи у Лесковачком културном центру који раде на организацији. Стрингс су и сва ова млада деца, наши професори и гости који долазе. Стрингс су и Министарство културе и локална самоуправа који нас увек подржавају. Стрингс сте и ви драга публико, који пратите активности наше установе.“

Матија Дедић је истакао како је врло почашћен наступањем на фестивалу и пожелео још много успеха Стрингсу у наредним годинама.

Овај признати џез-пијаниста је син чувеног кантаутора Арсена Дедића и познате, још увек активне уметнице Габи Новак.

 


#   Лесковац   џез   Народно позориште Лесковац   пијаниста   Арсен Дедић   Сања Цонић   Фестивак Стрингс   Матија Дедић   џез пијаниста   Соња Цонић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима