Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Matija Dedić svojim nastupom u leskovačkom Narodnom pozorištu otvorio Međunarodni festival STRINGS

rssBookmark and Share

Leskovac 23.07.2023. Južna Srbija Info

Koncertom džez pijaniste Matije Dedića u leskovačkom Narodnom pozorištu sinoć je i zvanično otvoren 11. po redu Međunarodni festival i letnja akademija muzike – STRINGS. U narednim danima, leskovačku publiku očekuje bogat i raznovrstan program, muzički i u slavu muzike.

Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

U ime lokalne samouprave i gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića, festival je otvorila Aleksandra Zdravković, šef Odeljenja za imovinsko-pravne poslove i imovinu, koja je tom prilikom istakla:

„Međunarodni festival i letnja akademija muzike – STRINGS zakoračio je u drugu deceniju svog postojanja. Iza ovog festivala je decenija rasta, sazrevanja, prilagođavanja novim horizontima očekivanja u svetu umetničke muzike. Za sve ovo vreme, STRINGS uspeva da svake godine bar za stepenik podigne lestvicu kvaliteta i da našoj publici i svim poštovaocima muzike ponudi nešto novo, drugačije.

Ovaj festivaal je postao jedan od kulturnih simbola našeg grada, manifestacija kojom se ponosimo. Zahvaljujući Leskovačkom kulturnom centru, Leskovac u nedelji STRINGS-a postaje centar muzičke umetnosti, stecište virtuoza, muzičkih genija iz zemlje i inostranstva. Hvala vam na tome. Na podršku lokalne samouprave ćete, kao i do sada, moći da računate“.

Direktor Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić istakla je:

„Imam zadovoljstvo da vas već šest godina pozdravim na početku ovog važnog festivala. Strings su svi ljudi u Leskovačkom kulturnom centru koji rade na organizaciji. Strings su i sva ova mlada deca, naši profesori i gosti koji dolaze. Strings su i Ministarstvo kulture i lokalna samouprava koji nas uvek podržavaju. Strings ste i vi draga publiko, koji pratite aktivnosti naše ustanove.“

Matija Dedić je istakao kako je vrlo počašćen nastupanjem na festivalu i poželeo još mnogo uspeha Stringsu u narednim godinama.

Ovaj priznati džez-pijanista je sin čuvenog kantautora Arsena Dedića i poznate, još uvek aktivne umetnice Gabi Novak.

 


#   Leskovac   džez   Narodno pozorište Leskovac   pijanista   Arsen Dedić   Sanja Conić   Festivak Strings   Matija Dedić   džez pijanista   Sonja Conić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima