Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарство одобрило средства за уређење Архива у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 05.05.2017. Јужна Србија Инфо

Министарство културе и информисања Републике Србије одобрило је средства Историјском архиву Топлице, у износу од милион и осамдесет хиљада динара, за реализацију приоритетних пројеката.

Министарство одобрило средства за уређење Архива у Прокупљу

Ова установа културе у Прокупљу, која покрива све општине Топличког округа, добијеним средствима планира да додатно уреди простор и обезбеди боље услове за рад.

Према речима директора Историјског архива Топлице, Милана Стојановића, део средства биће намењен за набавку полица за смештај архивске грађе, док ће део средстава бити употребљен за увођење парног грејања у горењем делу зграде Архива.

Овом приликом Стојановић је истакао да Министарство културе и информисања већ четири године издваја средства за пројекте којима ова установа конкурише, јер су оцењени као изузетно добри.

- Историјски архив Топлице остварује изузетно успешну сарадњу са надлежним министарством, а резултат те сарадње су многи спроведени пројекти који су нашој установи обезбедили боље услове за смештај историјске грађе , као и за рад запослених. Овом приликом се захваљујем представницима Министарства културе и информисања који су приликом боравка у Прокупљу обишли нашу установу, сагледали све наше проблеме и подржали нас да их решимо, рекао је директор Стојановић.


#   Прокупље   Историјски архив   Министарство културе и информисања
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима