Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarstvo odobrilo sredstva za uređenje Arhiva u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 05.05.2017. Južna Srbija Info

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo je sredstva Istorijskom arhivu Toplice, u iznosu od milion i osamdeset hiljada dinara, za realizaciju prioritetnih projekata.

Ministarstvo odobrilo sredstva za uređenje Arhiva u Prokuplju

Ova ustanova kulture u Prokuplju, koja pokriva sve opštine Topličkog okruga, dobijenim sredstvima planira da dodatno uredi prostor i obezbedi bolje uslove za rad.

Prema rečima direktora Istorijskog arhiva Toplice, Milana Stojanovića, deo sredstva biće namenjen za nabavku polica za smeštaj arhivske građe, dok će deo sredstava biti upotrebljen za uvođenje parnog grejanja u gorenjem delu zgrade Arhiva.

Ovom prilikom Stojanović je istakao da Ministarstvo kulture i informisanja već četiri godine izdvaja sredstva za projekte kojima ova ustanova konkuriše, jer su ocenjeni kao izuzetno dobri.

- Istorijski arhiv Toplice ostvaruje izuzetno uspešnu saradnju sa nadležnim ministarstvom, a rezultat te saradnje su mnogi sprovedeni projekti koji su našoj ustanovi obezbedili bolje uslove za smeštaj istorijske građe , kao i za rad zaposlenih. Ovom prilikom se zahvaljujem predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja koji su prilikom boravka u Prokuplju obišli našu ustanovu, sagledali sve naše probleme i podržali nas da ih rešimo, rekao je direktor Stojanović.


#   Prokuplje   Istorijski arhiv   Ministarstvo kulture i informisanja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima