Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Нишвил“, киша и џез за крај

rssBookmark and Share

17.08.2015. РТС, Јужна Србија Инфо

У Нишу је ноћас, уз мање проблеме због кише, завршен 21. „Нишвил“. На 10 бина љубитељи музике могли су да погледају више од 90 концерата.
Према проценама организатора, овогодишњи фестивал посетило је готово 150.000 љубитеља џеза.

Фото: Димитрије Николић
Фото: Димитрије Николић

Наступ британског бенда „Инкогнито“ најпосећенији је концерт на 21. „Нишвилу". Иако су трећи пут у Нишу, простор испред главне бине био је препун.

Љубитељи џеза радовали су се новом сусрету са Душком Гојковићем, али и необичном наступу 91-годишњег Алена Маршала и „Сан Ра аркестра“.

„Наша музика је нека врста покрета. Зато стално музичари долазе и питају да ли могу да свирају у бенду“, објаснио је Маршал.

Публика је са „Нишвила“ отишла препуна лепих утисака. Да је нишки џез фестивал постао велики фестивал потврђује интересовање извођача из свих делова Европе.

„Моји бивши сарадници су свирали овде и рекли су ми да је то место где морам да наступам“, рекла је Тами Пејн, велико име британске џез сцене.

Роб Хеневелд из холандског састава „Џез конекшн“ истиче да је музика веома важна: „Музика је слобода, а посебно џез и драго ми је да могу да поделим са вашом публиком.“

Ове године на главној бини било је места и за другачију врсту музике.

„Уме да звучи веома лепо када неко ритмично приповеда преко џез свирке“, каже Марко Шелић - Марчело, један од овогодишњих извођача.

На две главне и осам бесплатних бина на „Нишвилу“ је ове године, према проценама организатора, било готово 150.000 посетилаца.


#   фестивал   Нишвил   џез   Марко Шелић   џез фестивал
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима