Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Откуд Марчело на „Нишвилу“?

rssBookmark and Share

15.08.2015. РТС, Јужна Србија Инфо

Марчело је, објашњавајући свој долазак на џез фестивал у Нишу, рекао да је у опису фестивала „Нишвил“ не само џез, већ да је то музичка смотра коју карактерише фузија џеза и других праваца.

Откуд Марчело на „Нишвилу“?

У завршници треће вечери „Нишвил“ џез фестивала на Нишкој тврђави, вечерас ће наступити Марчело са својим „Напет“ квинтетом.

„Вечерас ћемо публику у Нишу прошетати кроз најбоље ствари из читавог опуса и шетаћемо жанровски, биће тренутака када ћемо потпуно уронити у џез. Чак и неко ко никада није слушао нашу музику, на основу вечерашњег коцерта моћи ће да схвати шта ми радимо“, рекао је Марчело за Танјуг.

„Ми нисмо жанр већ шоу. Наш бенд је састављен од проверених џезера са добром километражом иза себе, у шта људи могу вечерас и да се увере“, објаснио је Марчело.

„И последњи албум под називом Напет шоу прилично кокетира са џезом“, додао је Марко Шелић, али је нагласио да он нема намеру да у својој каријери прави заокрет према џез музици.

„Нећемо радити оно што ради Рамбо Амадеус. Он је супер музичар и ја волим да га слушам, али ја нисам музичар, ја се бавим писањем. Заокрети музике долазе од колектива (гле' чуда, постоје колективи где постоји стварна демократија). Код нас никада неће бити 'сатара ефекта', јер смо одлучили да са жанровима не шурујемо, већ своју креативност доживљавамо као лонац у који може да стане много шта, а да то не буде папазјанија“ додао је наш популарни репер.

Осим Марчела, вечерас су на програму „Нишвила“ и „Џез конекшн“, Теми Пејн, Душко Гојковић и „Сун Ра аркестра“.


#   фестивал   Нишвил   Марчело   наступ   Марко Шелић   Душко Гојковић   Рамбо Амадеус   џез фестивал
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима