Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otkud Marčelo na „Nišvilu“?

rssBookmark and Share

15.08.2015. RTS, Južna Srbija Info

Marčelo je, objašnjavajući svoj dolazak na džez festival u Nišu, rekao da je u opisu festivala „Nišvil“ ne samo džez, već da je to muzička smotra koju karakteriše fuzija džeza i drugih pravaca.

Otkud Marčelo na „Nišvilu“?

U završnici treće večeri „Nišvil“ džez festivala na Niškoj tvrđavi, večeras će nastupiti Marčelo sa svojim „Napet“ kvintetom.

„Večeras ćemo publiku u Nišu prošetati kroz najbolje stvari iz čitavog opusa i šetaćemo žanrovski, biće trenutaka kada ćemo potpuno uroniti u džez. Čak i neko ko nikada nije slušao našu muziku, na osnovu večerašnjeg kocerta moći će da shvati šta mi radimo“, rekao je Marčelo za Tanjug.

„Mi nismo žanr već šou. Naš bend je sastavljen od proverenih džezera sa dobrom kilometražom iza sebe, u šta ljudi mogu večeras i da se uvere“, objasnio je Marčelo.

„I poslednji album pod nazivom Napet šou prilično koketira sa džezom“, dodao je Marko Šelić, ali je naglasio da on nema nameru da u svojoj karijeri pravi zaokret prema džez muzici.

„Nećemo raditi ono što radi Rambo Amadeus. On je super muzičar i ja volim da ga slušam, ali ja nisam muzičar, ja se bavim pisanjem. Zaokreti muzike dolaze od kolektiva (gle' čuda, postoje kolektivi gde postoji stvarna demokratija). Kod nas nikada neće biti 'satara efekta', jer smo odlučili da sa žanrovima ne šurujemo, već svoju kreativnost doživljavamo kao lonac u koji može da stane mnogo šta, a da to ne bude papazjanija“ dodao je naš popularni reper.

Osim Marčela, večeras su na programu „Nišvila“ i „Džez konekšn“, Temi Pejn, Duško Gojković i „Sun Ra arkestra“.


#   festival   Nišvil   Marčelo   nastup   Marko Šelić   Duško Gojković   Rambo Amadeus   džez festival
@nisville @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima