Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Оне ствари" у народном позоришту

rssBookmark and Share

30.10.2014. kult-ura.com

Монокомедија “Оне ствари”, по тексту и у режији глумца Риста Буквића, биће премијерно изведена 31. октобра са почетком у 20 ч на сцени нишког Народног позоришта.

"Оне ствари" у народном позоришту

Буквић овом монокомедијом обележава 40 година уметничког рада, те је њом, како каже, желео да дочара лепоту и тугу глумачког позива. Истиче да за сваку сличност са стварношћу није крив, као и да сврха ове представе није омаловажавање или вређање било кога, већ искључиво хумор и забава.

Представа је друштвено ангажована и пружа могућност надоградње, а говори о љубави, кризи средњих година, младима који су неиспуњени и који се често губе у лавиринтима савременог живота, о нашем путу или срљању у будућност и ЕУ. “Порука представе је да је живот само један, да нема генералне пробе, претпремијере или репризе и да га треба живети онако како најбоље умемо.“, поручује глумац Ристо Буквић.

Ристо Буквић пре ове је радио три монодраме – “Иво Лола Рибар”, “Поступи по наређењу Живојине” и “Борци плачу после рата” и јос преко 50 улога у осталим представама.

”Оне ствари” урађене су под покровитељством Народног позоришта у Нишу и Удружења драмских уметника Србије.

Карте за представу, по цени од 300 динара су у продаји на билетарници Народног позоришта. Прва реприза заказана је за 7. новембар.


#   Риста Буквић   Народно позориште   Ристо Буквић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима