Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Премијера представе „Где је нестао Хармс“ у Нишу

rssBookmark and Share

05.05.2015. С.Л. Јужна Србија Инфо

У Народном позоришту у Нишу у среду, 6. маја, премијерно ће бити приказана представа „Где је нестао Хармс“, младог македонског редитеља Ангелча Илиевског.
Прва реприза је 14. маја.

Прес конференција у Народном позоришту, Фото: Јужна Србија Инфо
Прес конференција у Народном позоришту, Фото: Јужна Србија Инфо

Према тексту Миле Машовић Николић и у режији Ангелча Илиевског, на сцени Народног позоришта у Нишу биће изведена премијера комада „Где је нестао Хармс“.
Данила Ивановича Хармса игра Душан Матејић, а у представи играју и Евгенија Станковић, Ристо Буквић, Маја Банковић, Катарина Митић, Марјан Тодоровић, Александар Михаиловић, Драгослав Савић и Лука Грубишић.

Представа говори о расту и паду једног слободног човека, који се на свој посебан начин бори за слободу у диктатури, у једном трулом, подмуклом и лицемерном друштву.
-    Хармс отвара огроман простор да свако нађе свој начин и да проговори о ономе што је његов сопствени бол, о ономе што недостаје, о ономе што је сан и живот истовремено, о неком свом свету, да исприча неке своје дубоке искрене приче. Преко Хармса сам се трудио да проговорим о једном распаднутом и апсурдном друштву у коме живимо, о малограђанском менталитету, ускраћивању слободе, политичкој и државној репресији, омаловажавању. Ова представа је мој дубоки и лични крик, наш заједнички крик, каже редитељ Ангелчо Илиевски.

Ангелчо Илиевски један је од најбољих студената који је дипломирао у класи професора Слободана Унковског, речено је на конференцији за новинаре у Народном позоришту.

„Где је нестао Хармс“ је пета премијера у протеклих шест месеци у Народном позоришту у Нишу. 


#   премијера   Народно позориште   Ристо Буквић   Душан Матејић   Ангелчо Илиевски   Драгослав Савић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима