Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Premijera predstave „Gde je nestao Harms“ u Nišu

rssBookmark and Share

05.05.2015. S.L. Južna Srbija Info

U Narodnom pozorištu u Nišu u sredu, 6. maja, premijerno će biti prikazana predstava „Gde je nestao Harms“, mladog makedonskog reditelja Angelča Ilievskog.
Prva repriza je 14. maja.

Pres konferencija u Narodnom pozorištu, Foto: Južna Srbija Info
Pres konferencija u Narodnom pozorištu, Foto: Južna Srbija Info

Prema tekstu Mile Mašović Nikolić i u režiji Angelča Ilievskog, na sceni Narodnog pozorišta u Nišu biće izvedena premijera komada „Gde je nestao Harms“.
Danila Ivanoviča Harmsa igra Dušan Matejić, a u predstavi igraju i Evgenija Stanković, Risto Bukvić, Maja Banković, Katarina Mitić, Marjan Todorović, Aleksandar Mihailović, Dragoslav Savić i Luka Grubišić.

Predstava govori o rastu i padu jednog slobodnog čoveka, koji se na svoj poseban način bori za slobodu u diktaturi, u jednom trulom, podmuklom i licemernom društvu.
-    Harms otvara ogroman prostor da svako nađe svoj način i da progovori o onome što je njegov sopstveni bol, o onome što nedostaje, o onome što je san i život istovremeno, o nekom svom svetu, da ispriča neke svoje duboke iskrene priče. Preko Harmsa sam se trudio da progovorim o jednom raspadnutom i apsurdnom društvu u kome živimo, o malograđanskom mentalitetu, uskraćivanju slobode, političkoj i državnoj represiji, omalovažavanju. Ova predstava je moj duboki i lični krik, naš zajednički krik, kaže reditelj Angelčo Ilievski.

Angelčo Ilievski jedan je od najboljih studenata koji je diplomirao u klasi profesora Slobodana Unkovskog, rečeno je na konferenciji za novinare u Narodnom pozorištu.

„Gde je nestao Harms“ je peta premijera u proteklih šest meseci u Narodnom pozorištu u Nišu. 


#   premijera   Narodno pozorište   Risto Bukvić   Dušan Matejić   Angelčo Ilievski   Dragoslav Savić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima