Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"One stvari" u narodnom pozorištu

rssBookmark and Share

30.10.2014. kult-ura.com

Monokomedija “One stvari”, po tekstu i u režiji glumca Rista Bukvića, biće premijerno izvedena 31. oktobra sa početkom u 20 č na sceni niškog Narodnog pozorišta.

"One stvari" u narodnom pozorištu

Bukvić ovom monokomedijom obeležava 40 godina umetničkog rada, te je njom, kako kaže, želeo da dočara lepotu i tugu glumačkog poziva. Ističe da za svaku sličnost sa stvarnošću nije kriv, kao i da svrha ove predstave nije omalovažavanje ili vređanje bilo koga, već isključivo humor i zabava.

Predstava je društveno angažovana i pruža mogućnost nadogradnje, a govori o ljubavi, krizi srednjih godina, mladima koji su neispunjeni i koji se često gube u lavirintima savremenog života, o našem putu ili srljanju u budućnost i EU. “Poruka predstave je da je život samo jedan, da nema generalne probe, pretpremijere ili reprize i da ga treba živeti onako kako najbolje umemo.“, poručuje glumac Risto Bukvić.

Risto Bukvić pre ove je radio tri monodrame – “Ivo Lola Ribar”, “Postupi po naređenju Živojine” i “Borci plaču posle rata” i jos preko 50 uloga u ostalim predstavama.

”One stvari” urađene su pod pokroviteljstvom Narodnog pozorišta u Nišu i Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Karte za predstavu, po ceni od 300 dinara su u prodaji na biletarnici Narodnog pozorišta. Prva repriza zakazana je za 7. novembar.


#   Rista Bukvić   Narodno pozorište   Risto Bukvić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima