Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Песници из Параћина гости у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 10.07.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

У оквиру Културног лета „Летња доза уметности“, гости Књижевног друштва „Раде Драинац“, били су песници из Књижевног клуба „Мирко Бањевић“ из Параћина.

Песници из Параћина гости у Прокупљу

Они су се љубитељима књижевног стваралаштва представили у порти цркве Светог Прокопија.

На самом почетку вечери гости су се захвалили Прокупчанима на пруженој подршци за време мајских поплава, посебно истичићи младе Волонтерског центра из нашег града, који су помоћ донели у Параћин.

- Међу члановима Клуба „Мирко Бањевић“ има стваралаца различитих професија. Ту су професори, лекари, али и они који ће наставити традицију неговања писане речи и стиха, а то су средњошколци, пуни елана, енергије и ентузијазма, рекла је председник овог Kлуба Олга Манчић Лодика, упознајући присутне са књижевницима из Параћина.

Она је нагласила да у Клубу „Мирко Бањевић“, који је прошле године обележио четири деценије постојања, има приповедача, стваралаца слободног стиха, али и љубавне, родољубиве и хаику поезије.

- Посебну пажњу и важност у нашем Kлубу старије колеге поклањају младим ствараоцима, помажући им да изграде свој стил, подвукла је Лодика.

Прокупачкој публици су се поред ове песникиње и председника тамошњег клуба, представили и песници Јована Ђорђевић, Снежана Танић, Миодраг Глигоријевић и Душан Ружић.

Домаћини ове вечери, песници из Прокупља,  Драган Борисављевић, Дане Стојиљковић и Миливоје Крстић, придружили су се гостима својом поезијом, а нотама на гитари вече је обојио Војислав Миленковић.


#   Прокупље   песници   културно лето     Ана Ђорђевић   Јована Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима