Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pesnici iz Paraćina gosti u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.07.2014. JužnaSrbija.Info

U okviru Kulturnog leta „Letnja doza umetnosti“, gosti Književnog društva „Rade Drainac“, bili su pesnici iz Književnog kluba „Mirko Banjević“ iz Paraćina.

Pesnici iz Paraćina gosti u Prokuplju

Oni su se ljubiteljima književnog stvaralaštva predstavili u porti crkve Svetog Prokopija.

Na samom početku večeri gosti su se zahvalili Prokupčanima na pruženoj podršci za vreme majskih poplava, posebno ističići mlade Volonterskog centra iz našeg grada, koji su pomoć doneli u Paraćin.

- Među članovima Kluba „Mirko Banjević“ ima stvaralaca različitih profesija. Tu su profesori, lekari, ali i oni koji će nastaviti tradiciju negovanja pisane reči i stiha, a to su srednjoškolci, puni elana, energije i entuzijazma, rekla je predsednik ovog Kluba Olga Mančić Lodika, upoznajući prisutne sa književnicima iz Paraćina.

Ona je naglasila da u Klubu „Mirko Banjević“, koji je prošle godine obeležio četiri decenije postojanja, ima pripovedača, stvaralaca slobodnog stiha, ali i ljubavne, rodoljubive i haiku poezije.

- Posebnu pažnju i važnost u našem Klubu starije kolege poklanjaju mladim stvaraocima, pomažući im da izgrade svoj stil, podvukla je Lodika.

Prokupačkoj publici su se pored ove pesnikinje i predsednika tamošnjeg kluba, predstavili i pesnici Jovana Đorđević, Snežana Tanić, Miodrag Gligorijević i Dušan Ružić.

Domaćini ove večeri, pesnici iz Prokuplja,  Dragan Borisavljević, Dane Stojiljković i Milivoje Krstić, pridružili su se gostima svojom poezijom, a notama na gitari veče je obojio Vojislav Milenković.


#   Prokuplje   pesnici   kulturno leto     Ana Đorđević   Jovana Đorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima