Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mašta i deca mogu svašta - prokupačni mališani oslikavali platno dugačko 22 metra

rssBookmark and Share

Prokuplje 28.06.2022. Južna Srbija Info

U okviru Kulturnog leta, prošle nedelje se na gradskom šetalištu održava „Korak u boji“, tradicionalna manifestacija prokupačkog Doma kulture.

Mašta i deca mogu svašta - prokupačni mališani oslikavali platno dugačko 22 metra

-Ove godine okupili smo se po dvanaesti put, slikari i deca, da ulepšamo naš grad i obojimo ga najlepšim bojama. Kulturno leto već nekoliko dana traje u našem gradu i svake godine program je sve bolji i raznovrsniji, tako da i mi slikari danas želimo da na platnu dugačkom 22 metra ostavimo naše emocije, želje, trenutak, kazao je urednik likovnog programa Doma kulture, Milan Ilić Trša.

Kako je ovo dvanaesti „Korak u boji“, Dom kulture poseduje mnoga oslikana platna, a cilj im je, kako ističe Ilić, da jednoga dana ona budu razapeta duž čitave pešačke zone, od Doma kulture do centra grada.

Danas su za građane Prokuplja slikali Saša Bolčina, Milan Ilić Trša, Dragan Popović, Ljubomir Cekić, Bata Stajković, Filip Kostevski, kao i najmlađi slikari, mališani, koji su na istom mestu svake godine, da pokažu svoj talenat, maštu i želju da ulepšaju ovu manifestaciju.


#   Prokuplje   deca   kulturno leto   Dragan Popović   Korak u boji
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima