Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Машта и деца могу свашта - прокупачни малишани осликавали платно дугачко 22 метра

rssBookmark and Share

Прокупље 28.06.2022. Јужна Србија Инфо

У оквиру Културног лета, прошле недеље се на градском шеталишту одржава „Корак у боји“, традиционална манифестација прокупачког Дома културе.

Машта и деца могу свашта - прокупачни малишани осликавали платно дугачко 22 метра

-Ове године окупили смо се по дванаести пут, сликари и деца, да улепшамо наш град и обојимо га најлепшим бојама. Културно лето већ неколико дана траје у нашем граду и сваке године програм је све бољи и разноврснији, тако да и ми сликари данас желимо да на платну дугачком 22 метра оставимо наше емоције, жеље, тренутак, казао је уредник ликовног програма Дома културе, Милан Илић Трша.

Како је ово дванаести „Корак у боји“, Дом културе поседује многа осликана платна, а циљ им је, како истиче Илић, да једнога дана она буду разапета дуж читаве пешачке зоне, од Дома културе до центра града.

Данас су за грађане Прокупља сликали Саша Болчина, Милан Илић Трша, Драган Поповић, Љубомир Цекић, Бата Стајковић, Филип Костевски, као и најмлађи сликари, малишани, који су на истом месту сваке године, да покажу свој таленат, машту и жељу да улепшају ову манифестацију.


#   Прокупље   деца   културно лето   Драган Поповић   Корак у боји
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима