Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Приче белог пера“ у НКЦ-у

rssBookmark and Share

Ниш 14.07.2021. Јужна Србија Инфо

Промоција књиге „Приче белог пера“ Мирјане Стрнад, одржаће се у среду 14. јула 2021. године, у Малој сали Нишког културног центра, са почетком у 19 сати.

„Приче белог пера“ у НКЦ-у

Мирјана Стрнад родом из Зајечара љубав ка писању упознаје у Нишу 2018. године. Следеће године објављује прву песму под називом “Тишина” у зборнику Никола Васић Тополовачки на тему “Милион неизговорених речи”. Исте године њен слоган се штампа на етикети “Нишког пива” као победнички. Године 2020. објављује још једну песму “У огледалу сна”, као и дечију књигу “Приче белог пера".

За себе каже да је сањар. Воли да путује, да се препусти ветру, па лако проналази име за збирку. Перо као симбол лета и слободе креће се изван граница и ограничења, те га лако умеће у књигу са жељим да представи шареноликост сањарења на различите теме. Искуства таквог путовања обојила је једноставношћу детета, са дубином коју одрасли могу лако уочити. Без неке посебне намере, ненаметљиво, наглашава важност пера па нас враћа у давно време, онда када је оно служило за записивање. Када је било средство у својству оловке, па су искуства лако проналазила пут до папира. Сада је оно пронашло пут до њеног папира, а теме остале запажене међу више различитих генерација. У срцу је остала дете па вас позива на промоцију у дечијем духу, у одраслом слуху. За тај догађај Мирјана има посебно име, па ће дружење уз књигу бити књишки бал.


#   Ниш   књижевност   Нишки културни центар   Мирјана Стрнад
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима