Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријем за учеснике ликовне колоније „Сићево 2018“

rssBookmark and Share

Ниш 10.09.2018. Јужна Србија Инфо

Заменик градоначелника проф.др Милош Банђур примио је данас у Градској кући учеснике ликовне колоније „Сићево 2018“.

Пријем за учеснике ликовне колоније „Сићево 2018“

Према његовим речима  ликовна колонија Сићево је најстарија уметничка колонија на Балкану. Основана је 1905. године по идеји и уз залагање српске сликарке Надежде Петровић.Због своје несвакидашње лепоте, сићевачки пејзажи представљају инспирацију не само сликарима већ и књижевницима и свим заљубљеницима у природу.

Овогодишња Ликовна колонија Сићево окупила је 12 сликара региона, а међу учесницима су Мирољуб Ђорђевић и Ђуро Радоњић из Ниша, потом Маја Тодић, Косовска Грачаница, Соња Спироска Остојић, Босна и Херцеговина, Весна Беговић, Црна Гора, Александра Ракоњац, Београд, Зоран Граовац, Београд, Милош Милосављевић, Македонија, Ана Видмар, Словенија, Росен Тошев, Бугарска, Габриела Урбан, Мађарска и Лајош Вегх, Мађарска.

Учесници колоније представили су се појединачно и изнели своје утиске о лепотама Сићева,а мећу њима су и они који се осим сликарством баве и правном науком и професорским радом.

Интересантно је да је Маја Тодић уметница из Грачанице први пут учествовала у Сићеву као члан дечије сликарске колоније.

Поред сликара пријему су присутвовали и представници Галерије савремене ликовне уметноси из Ниша,која је организатор ове уметничке манифестације.


#   Ниш   Милош Банђур   Сићево   ликовна колонија   Црна Гора   Мирољуб Ђорђевић   Милош Милосављевић   Македонија   Босна и Херцеговина   Ликовна колонија Сићево
@Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима