Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пројекцијом филма "Време Мире Ступице" завршени "Борини дани" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 28.10.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Пројекцијом документарног филма „Време Мире Ступице", редитеља Милана Шарца, завршени су 36. Борини позоришни дани. Манифестацију је затворио праунук Боре Станковића, Зоран Давидовић.

Фото: Фонет
Фото: Фонет

Он са захвалио свим учесницима 36-тих позоришних свечаности и изразио наду да ће следеће године, када се обележава 90 година од смрти Боре Станковића, зграда позоришта бити завршена.Током шест дана трајања манифестације, обзиром на скромна новчана средства, понуђен је квалитетан садржај у главном и пратећем програму, каже директор Народног позоришта Ненад. Ипак сала Дома Војске у којој су одригране све представе током трајања манифестације, већ уназад четири године, на затварању 36 –тих Бориних позоришних дана била је скоро празна.

Филлмом о животу и раду глумице века Мире Ступице, завршен је најпрестижнији позоришни фестивал у граду. У филму о Мири говоре глумци, драматурзи, академици, музичари, пријатељи, рођаци. Само Мира у свом филму говори о другима, о супругу, породици. Закључак – Мира је заиста глумица века, а поука – Театар није услужна сликовница. Треба га познавати и попштовати. Редитељ Милан  Штрбац није коментарисао малобројну публику на тако важној манифесацији за град, али је напоменуо да је филм о Мири успешна документарна прича:

Током шест дана публика је осим премијере врањског позоришта гледала Примадоне, Ирфана Менсура, Дриту  нишког Народног позоришта, Шекспировог Перикла и представу зрењанинског позоришта „Немош побећ од недеље“. И пратећи програм је био садржајан али недовољно посећен.

Потомци Боре Станковића, Зора Давидовић Живадиновић и њен син Зоран Давидовић који је затворио овогодишње Борине позоришне дане, кажу да су одушевљени напорима организатора и реализатора манифестације. Надајуу се да ће зграда позоришта већ следеће године бити отворен.

На почетку -  премијера, пуна сала, аплаузи и обећање да ће зграда позоришта бити готова. На крају, још увек одбројавамо.


#   Врање   Дом Војске   Борини позоришни дани     Зоран Давидовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима