Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Projekcijom filma "Vreme Mire Stupice" završeni "Borini dani" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 28.10.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Projekcijom dokumentarnog filma „Vreme Mire Stupice", reditelja Milana Šarca, završeni su 36. Borini pozorišni dani. Manifestaciju je zatvorio praunuk Bore Stankovića, Zoran Davidović.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

On sa zahvalio svim učesnicima 36-tih pozorišnih svečanosti i izrazio nadu da će sledeće godine, kada se obeležava 90 godina od smrti Bore Stankovića, zgrada pozorišta biti završena.Tokom šest dana trajanja manifestacije, obzirom na skromna novčana sredstva, ponuđen je kvalitetan sadržaj u glavnom i pratećem programu, kaže direktor Narodnog pozorišta Nenad. Ipak sala Doma Vojske u kojoj su odrigrane sve predstave tokom trajanja manifestacije, već unazad četiri godine, na zatvaranju 36 –tih Borinih pozorišnih dana bila je skoro prazna.

Fillmom o životu i radu glumice veka Mire Stupice, završen je najprestižniji pozorišni festival u gradu. U filmu o Miri govore glumci, dramaturzi, akademici, muzičari, prijatelji, rođaci. Samo Mira u svom filmu govori o drugima, o suprugu, porodici. Zaključak – Mira je zaista glumica veka, a pouka – Teatar nije uslužna slikovnica. Treba ga poznavati i popštovati. Reditelj Milan  Štrbac nije komentarisao malobrojnu publiku na tako važnoj manifesaciji za grad, ali je napomenuo da je film o Miri uspešna dokumentarna priča:

Tokom šest dana publika je osim premijere vranjskog pozorišta gledala Primadone, Irfana Mensura, Dritu  niškog Narodnog pozorišta, Šekspirovog Perikla i predstavu zrenjaninskog pozorišta „Nemoš pobeć od nedelje“. I prateći program je bio sadržajan ali nedovoljno posećen.

Potomci Bore Stankovića, Zora Davidović Živadinović i njen sin Zoran Davidović koji je zatvorio ovogodišnje Borine pozorišne dane, kažu da su oduševljeni naporima organizatora i realizatora manifestacije. Nadajuu se da će zgrada pozorišta već sledeće godine biti otvoren.

Na početku -  premijera, puna sala, aplauzi i obećanje da će zgrada pozorišta biti gotova. Na kraju, još uvek odbrojavamo.


#   Vranje   Dom Vojske   Borini pozorišni dani     Zoran Davidović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima