Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Промоција издања Факултета уметности у Нишу - Никола Пековић

rssBookmark and Share

20.10.2014.

у уторак 21. октобра 2014. године на Факултету уметности у Нишу у Малој сали (Кнегиње Љубице 10) са почетком у 12 сати одржаће се промоција ЦД-а Николе Пековића у издању Факултета уметности у Нишу.

Промоција издања Факултета уметности у Нишу - Никола Пековић

О издању ће говорити уредник едиције аудио и видео издања: Зоран Станисављевић, професор мр Миљан Бјелетић, а на промоцији ћемо имати прилике да уживамо у наступу Николе Пековића који ће извести неколико композиција које су објављене на диску. Композиције на диску су снимане у Тонском студију Факултета уметности у Нишу.

"Четврто ЦД издање Факултета уметности у Нишу представља акордеонисту Николу Пековића (Краљево, 1991), једног од најуспешнијих студената Одсека за музичку уметност, који је у звању сарадника у настави започео и педагошку каријеру на овом факултету.  Пековић је основне и мастер студије завршио са највишим оценама у класи ванредног професора мр Миљана Бјелетића. Из богате концертне активности овог младог извођача издвајају се бројни наступи у Србији, региону (Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија), широм Европе и света (Италија, Немачка, Грчка, Француска, Летонија, Бугарска, Португалија, Шпанија, Русија, Украјина, Словачка, Белгија, Кина, Канада, Литванија), награде на престижним такмичењима  (II место  на Светском купу хармонике у Канади 2013, II место  на Светском трофеју хармонике у Русији 2013, II место на Међународном такмичењу „Accoholiday“ у Украјини 2011/2013, I место у трећем серијалу такмичења „Ја имам таленат“ 2012, I место  на Светском трофеју хармонике у Шпанији 2010) и значајна признања за досадашњи рад (Повеља Универзитета у Нишу као најбољем студенту који је завршио основне академске студије на ФУ у Нишу 2014, Константиново признање  Града  Ниша/Компаније  “Филип  Морис”  за  остварен  академски  успех  и  друштвени ангажман 2013, Награда Клуба Seperste/Erste банке из Београда која награђује талентоване младе људе који померају границе успеха у различитим областима 2010/2012/2014, Медаља врховног Атамана руске Козачке војске 2012). Интерпретирајући транскрипције и оригинална, мало позната дела акордеонистичке литературе различитих стилских епоха (од барока до савременог стваралаштва), Никола Пековић промовише хармонику као инструмент изузетних техничких и изражајних могућности."

Др Соња Цветковић

 


#   Факултет уметности   хармоника   Црна Гора   Никола Пековић   ЦД   Миљан Бјелетић   Зоран Станисављевић   Босна и Херцеговина   Соња Цветковић   Ја имам таленат
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима