Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спасоје Ж. Миловановић режира "Хероја нације" у Пироту

rssBookmark and Share

Пирот 11.09.2014. Блиц

У Народном позоришту у Пироту почео је рад на представи по тексту Ивана Лалића "Херој нације", у режији Спасоја Ж. Миловановића, недавно смењеног директора Драме Народног позоришта у Београду.
Овим почиње нова позоришна сезона у којој ово пиротско позориште обележава 70 година рада и постојања.

Спасоје Ж. Миловановић режира "Хероја нације" у Пироту

- Интензивно се ради на овој комедији. Пробе су у току. Реч је о ангажованом тексту познатог драматурга Ивана Лалића. Очекујемо да премијера буде око 15. октобра - каже директор позоришта Градимир Филиповић.

Спасоје Ж.Миловановић први пут режира у овом позоришту и каже да је реч о првом тексту који се бави риалити програмима у Србији.

- Ово је једна од ретко добро написаних комедија у Србији. Прича је и на који начин долази до распада породице притиснуте савременим начином живота.Иван Лалић је на ''Данима комедије'' 2008. године за овај текст добио Плакету. Праизведва је била у Народном позоришту у Зрењанину - каже Миловановић, који ће после ове у истом Позоришту режирати и дечју представу ''Школа за манекене''.

У представи ''Херој нације'' игра петоро глумаца пиротског позоришта: Зоран Живковић, Александа Стојановић, Александар Алексић, Данијела Ивановић и Александар Радуловић.

Директор позоришта је најавио да ће до краја године бити обележен и јубилеј - 70 година рада и постојања. Планиране су изложбе, трибина о позориштима изван главног града и свечана академија почетком новембра.

Од 3. до 8. новембра је и Ревија малих позоришних форми, чији је домаћин Пирот.

Ансамбл пиротског позоришта 28. септембра учествује на 50. Фестивалу професионалних позоришта Србије ''Јоаким Вујић'' у Лесковцу са представом Рајнера Вернера Фасбиндера ''Жабар'', у режији Бојане Лазић


#   Пирот   позориште   Академија   представа   Народно позориште Пирот   Градимир Филиповић   свечана академија   Александар Радуловић   Александар Алексић   Зоран Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима