Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу отворен Фестивал аматерске позоришне режије

rssBookmark and Share

Лесковац 25.10.2014. Југмедиа

Представом “Сироти мали хрчки” позоришта из Прокупља, вечерас је у Лесковачком културном центру отворен други по реду Фестивал аматерске позоришне режије (ФАПОР) на коме ће до 28. октобра бити одиграно још пет представа.

У Лесковцу отворен Фестивал аматерске позоришне режије

“Циљ фестивала је афирмисање редитеља и глумаца аматера и њиме желимо да скренемо пажњу јавности да и овде, на југу Србије, постоје таленти жељни квалтетног рада и аматерских представа”, рекао је шеф кабинета градоначелника Лесковца Зоран Ђорђевић, проглашавајући фестивал отвореним.

“Ви сте једно од ретких светала у културном полумраку”, поручио је председник жирија, редитељ и глумац из Београда Влада Лазић, док је в.д. директора ЛКЦ-а Славиша Стевановић подсетио на прошлогодишњи успех ФАПОР-а.

“Представе су биле изузетно квалитене, а сала је сваког дана била препуна. ЛКЦ је имао премијеру Бизарно Жељка Хубача, у режији Дарка Злопорубовића, која је касније на четири фестивала освојила укупно девет награда”, истакао је Стевановић.

Сутра су на програму представе “Оне су хтеле сасвим друго” Културног центра из Смедеревске Паланке и “Госпођа министарка” Рачанског аматерског позоришта. У понедељак Лесковчани могу да погледају “Свињоград” Драмског студиа Дома омладине из Крагујевца и “Желим да се ослободим” , представу из Шида.

Фестивал ће затворити представа домаћина “Столице”, по тексту Јежен Јонеска, у режији Дарка Злопорубовића.

Поред Владе Лазића, о наградама ће одлучивати и чланови жирија Миодраг Крчмарик, лесковачки глумац, и Цветана Радивојевић, уредница програма у ЛКЦ-у. Селектор овогодишњег ФАПОР-а је Драган Радовић.

Фестивал аматерске позоришне режије у Лесковцу одржава се уз финансијску помоћ Министарства културе и локалне самоуправе.


#   Лесковац   позориште   Славиша Стевановић   Зоран Ђорђевић   Влада Лазић     Културни центар Лесковац   Драган Радовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима