Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почињу радионице „Како синхронизовати анимирани филм“ у оквиру пројекта „Euro Fest for Kids“

rssBookmark and Share

Лесковац 18.09.2023. Јужна Србија Инфо

Мрежа биоскопа коју чине Културни центар Горњи Милановац, Лесковачки културни центар и МТС Дворана покренули су пројекат „Еуро Фест фор Кидс“ који је подржан од стране Europa Cinemas у оквиру програма “сарађивати на иновацијама”.

Почињу радионице „Како синхронизовати анимирани филм“ у оквиру пројекта „Euro Fest for Kids“

Пројекат је настао са циљем промоције европских филмова за децу и образовања младих у подручју филмске анимације и синхронизације.

 

У оквиру пројекта током септембра и октобра биће реализована радионица „Како синхронизовати анимирани филм“ коју ће водити филмски професионалци у области синхронизације.

 

Најталентованији млади ће „позајмити“ своје гласове за дугометражни анимирани филм „РОСА И КАМЕНИ ТРОЛ“ данске редитељке Карле Нор Холмбацк, филм је приказан на најзначајнијим филмским фестивалама за децу и младе међу којима се посебно издвајају: Анеси фестивал анимираног филма у Француској, Злин филм фестивал у Чешкој, Кристиансанд дечији филмски фестивал у Норвешкој итд.

 

Синопсис филма:

 

Роса је мала цветна вила која је увек живела сама у свом грму од ружа. Више од свега сања да има пријатеља, али је превише уплашена да би икада напустила свој грм. Једног дана знатижељни лептир по имену Свилени среће Росу и они одмах постају пријатељи упркос разликама. Свилени је жељан авантура, а Роса жели да остане у свом грму од ружа. Када на једној од авантура зли Камени Трол киднапује Свиленог, Роса мора да се ослободи својих страхова и крене на опасно путовање да спасе Свиленог.

У питању је анимирано остварење које ће најмлађу публику одушевити, а ону старију подсетити да су храброст суочавања с опасностима и пријатељство идеалан рецепт против самоће и отуђености (Fabien Lemercier, Cineuropa).

 

Радионице „Како синхронизовати анимирани филм“ ће се одржати у Културном центру Горњи Милановац, 28. и 29. септембра, у Лесковачком културном центру, 13. и 14. октобра и у Београду, 20. и 21. oктобра.

 

Синхронизовани филм ће премијерно бити приказан на фестивалу који ће се одржати од 6. до 9. фебруара 2024. године, а након тога ће бити и дистрибуиран у биоскопима, чланицама Мреже киноприказивача Србије (Serbian Cinemas Network).

„Euro Fest for Kids“ ревија биће одржана симултано у Београду, Лесковцу и Горњем Милановцу уз присуство деце из свих градова (чланова пројекта). Ревију ће отворити носећи синхронизовани филм.

Пројекат је подржан од стране програма „Collaborate to Innovative“ удружења Europa Cinemas -МЕДИА Креативна Европа.

Коментара: 0


#   Лесковац   деца   Културни центар Лесковац   радионице   анимирани фил   Euro Fest for Kids
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима