Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За обнову позоришта 1 милон евра

rssBookmark and Share

Врање 19.07.2013. Izvor: eKapija

Пројектантски биро "Град" предао је главни архитектонско- грађевински пројекат за обнову позоришта у Врању, на који сагласност треба да да Завод за заштиту споменика из Ниша.

За обнову позоришта 1 милон евра

Након тога неопходно је да се прибави дозвола за санацију конструктивног система, а затим распише тендер.

Предрачунска вредност прве фазе, која подразумева стављање објекта под кров, износи 44,25 милиона динара без ПДВ-а. Друга фаза која се односи на увођење водоводне и канализационе мреже, струје, набавке машинске и сценске опреме процењена је на око 60 милиона, а неки од радова могу се изводити паралелно у оквиру прве фазе.

За целокупну обнову зграде и опремање ентеријера неопходно је око 100 милиона динара без ПДВ , а Град Врање од наплате штете, прикупљених донаторских средстава, опредељених средстава из буџета и обећаних 25 милиона из Владе Србије располаже новцем да омогући функционисање ове установе културе.

Градоначелник Врања Зоран Антић наложио је свим службама у Градској управи да буду максимално ефикасне у издавању свих потребних дозвола. Уколико све буде текло по плану прва представа у обновљеној згради позоришта могла би да буде одиграна у марту наредне године.


#   Врање   Зоран Антић   Град Врање   установе културе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима