Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za obnovu pozorišta 1 milon evra

rssBookmark and Share

Vranje 19.07.2013. Izvor: eKapija

Projektantski biro "Grad" predao je glavni arhitektonsko- građevinski projekat za obnovu pozorišta u Vranju, na koji saglasnost treba da da Zavod za zaštitu spomenika iz Niša.

Za obnovu pozorišta 1 milon evra

Nakon toga neophodno je da se pribavi dozvola za sanaciju konstruktivnog sistema, a zatim raspiše tender.

Predračunska vrednost prve faze, koja podrazumeva stavljanje objekta pod krov, iznosi 44,25 miliona dinara bez PDV-a. Druga faza koja se odnosi na uvođenje vodovodne i kanalizacione mreže, struje, nabavke mašinske i scenske opreme procenjena je na oko 60 miliona, a neki od radova mogu se izvoditi paralelno u okviru prve faze.

Za celokupnu obnovu zgrade i opremanje enterijera neophodno je oko 100 miliona dinara bez PDV , a Grad Vranje od naplate štete, prikupljenih donatorskih sredstava, opredeljenih sredstava iz budžeta i obećanih 25 miliona iz Vlade Srbije raspolaže novcem da omogući funkcionisanje ove ustanove kulture.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić naložio je svim službama u Gradskoj upravi da budu maksimalno efikasne u izdavanju svih potrebnih dozvola. Ukoliko sve bude teklo po planu prva predstava u obnovljenoj zgradi pozorišta mogla bi da bude odigrana u martu naredne godine.


#   Vranje   Zoran Antić   Grad Vranje   ustanove kulture
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima