Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршен 13.Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

rssBookmark and Share

Ниш 31.03.2022. Јужна Србија Инфо

Уручењем награда и похвала завршен је традиционални 13. Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу у организацији Градске општине Медијана.

Завршен 13.Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

Овогодишњи добитник повеље „Наиса“ је наш познати песник Бранко Стевановић. Првонаграђенима је припао износ од 9.000 динара, друго место „освојило је“ 5.000, а треће 3.000 динара. Најбољи литерарни и ликовни радови, уз дела писаца публиковани су у зборнику радова. 

Заменица председника Градске општине Медијана, проф. др Светлана Антић, захвалила се свим учесницима највеће песничке манифестације на југу Србије, нагласивши да „централна нишка општина негује лепу реч и традицију песништва“ и додала да је „за овогодишњи  фестивал владало велико интересовање писаца, учесника и публике, што доказује све већи број радова, који пристиже на фестивалски конкурс из више држава“.

У протекла два дана, наши најпознатијих писци и песници за децу Русомир Арсић, Власта Ценић, Бранко Стевановић, Виолета Јовић, Гордана Тимотијевић и многи други, дружили су се са ученицима у школама „Душан Радовић“, „Цар Константин“ „Ратко Вукићевић“.

Овогодишњи дводневни фестивал, обележиле су приче о Добрици Ерићу и Мињи Суботи, пријатељима фестивала, уз чије смо стихове и ноте одрастали. Игору Коларову,  посвећено је вече у Народној библиотеци „Стеван Сремац“.
Као и претходних година, отварање и затварање Медијаниног фестивала чији је циљ неговање лепог писања, рецитовања и цртања, пратио је богат сценски и уметнички програм. 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Фестивал дечјег стваралаштва
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима