Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Звуци виолине и клавира у оквиру концерата ФУ

rssBookmark and Share

22.04.2013.

Програм за март Концертне сезоне ФУ заокружиће концерти у уторак 23. априла и среду 24. априла.

Звуци виолине и клавира у оквиру концерата ФУ

У уторак, 23. априла, представиће се виолинисткиња Марија Стојановић, студент IV године у класи Марије Рајковић, у пратњи Олге Љахове - Петровић на клавиру.
На програму су дела Георга Фридриха Хендла, Јохана Себастиана Баха, Петра Стојановића, Едварда Грига и Ернеста Блоха.

Посетиоци ће поклоњеном књигом себи обезбедити улазницу, а књиге ће бити намењене као подршка развоју малих библиотека поводом Светског дана књиге и ауторских права, који се ове године обележава под слоганом „Сви смо ми читаоци“, где се Библиотека Факултета уметности у Нишу активно укључује својим активностима у програм који се ове године организује.

Детаљније можете погледати на - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/marija-stojanovic-violina-olga-petrovic-klavirska-saradnja/

 

Концерт "Бетовенов циклус" - Сонате за виолину и клавир у извођењу Јована Богосављевића на виолини и Стевана Спалевића на клавиру, можете чути у среду 24. априла.
Сонате које ће извести су Соната Број 1 и Број 2, које је Бетовен посветио Антонију Салијерију као и Број 5 поната као "Пролећна соната".

Детаљније о концерту можете сазнати на - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/betovenov-ciklus-sonate-za-violinu-i-klavir/
 

Концерти ће се одржати у Концертно - изложбеном простору ФУ (Књажевачка 2а) са почетком од 20 часова, а улаз је бесплатан.

 


Аутор плаката је Јефимија Коцић, студент III године на Одсеку за примењене уметности (ментори на предмету Плакат - главни предмет: мр Славица Драгосавац доцент, Миљан Недељковић, стручни сарадник.)


#   Славица Драгосавац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима