Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zvuci violine i klavira u okviru koncerata FU

rssBookmark and Share

22.04.2013.

Program za mart Koncertne sezone FU zaokružiće koncerti u utorak 23. aprila i sredu 24. aprila.

Zvuci violine i klavira u okviru koncerata FU

U utorak, 23. aprila, predstaviće se violinistkinja Marija Stojanović, student IV godine u klasi Marije Rajković, u pratnji Olge Ljahove - Petrović na klaviru.
Na programu su dela Georga Fridriha Hendla, Johana Sebastiana Baha, Petra Stojanovića, Edvarda Griga i Ernesta Bloha.

Posetioci će poklonjenom knjigom sebi obezbediti ulaznicu, a knjige će biti namenjene kao podrška razvoju malih biblioteka povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, koji se ove godine obeležava pod sloganom „Svi smo mi čitaoci“, gde se Biblioteka Fakulteta umetnosti u Nišu aktivno uključuje svojim aktivnostima u program koji se ove godine organizuje.

Detaljnije možete pogledati na - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/marija-stojanovic-violina-olga-petrovic-klavirska-saradnja/

 

Koncert "Betovenov ciklus" - Sonate za violinu i klavir u izvođenju Jovana Bogosavljevića na violini i Stevana Spalevića na klaviru, možete čuti u sredu 24. aprila.
Sonate koje će izvesti su Sonata Broj 1 i Broj 2, koje je Betoven posvetio Antoniju Salijeriju kao i Broj 5 ponata kao "Prolećna sonata".

Detaljnije o koncertu možete saznati na - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/betovenov-ciklus-sonate-za-violinu-i-klavir/
 

Koncerti će se održati u Koncertno - izložbenom prostoru FU (Knjaževačka 2a) sa početkom od 20 časova, a ulaz je besplatan.

 


Autor plakata je Jefimija Kocić, student III godine na Odseku za primenjene umetnosti (mentori na predmetu Plakat - glavni predmet: mr Slavica Dragosavac docent, Miljan Nedeljković, stručni saradnik.)


#   Slavica Dragosavac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima