Južna Srbija Info

Još jedan projekat podrške mladim poljoprivrednicima u Jablaničkom okrugu

rssBookmark and Share

Leskovac 28.09.2017. Južna Srbija Info

Mladim poljoprivrednim proizvođačima juče je u Svečanoj sali Grada Leskovca predstavljen novi projekat "Podsticanje zapošljavanja mladih" Nemačke razvojne saradnje koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Još jedan projekat podrške mladim poljoprivrednicima u Jablaničkom okrugu

Ovim projektom predviđena je podrška registrovanim poljoprivrednim proizvođačima sa područja Jablaničkog okruga, do 35 godina starosti, koji će biti u mogućnosti da dobiju plastenike za pokretanje ili unapređenje svoje proizvodnje u oblasti povrtarstva.

U Jablaničkom okrugu, koji zajedno sa Niškim čini jedan pilot region, najveći potencijal za zapošljavanje mladih je prepoznat u poljoprivredi, kao i u stručnim obukama za mlade na zahtev poslodavca ili na osnovu potreba tržišta rada.

Prisutni na prezentaciji danas su mogli da dobiju sve potrebne informacije o načinu apliciranja, a oni koji to nisu učinili danas, moći će da se upoznaju sa detaljima projekta u petak i ponedeljak, kada će prezentacije biti održane u Brestovcu i Bogojevcu.

Kroz projekat "Podsticanje zapošljavanja mladih" nedavno su 53 mlada pčelara dobila ukupno 400 košnica za unapređenje svoje proizvodnje. Nemačka razvojna saradnja je prošle godine pružila podršku u opremi i poljoprivrednoj zadruzi „Zelena Zvezda“ i pčelarskim udruženjima „Beli Bagrem“ i „Leskovac“, čime je oko 100 mladih iz ruralnih područja dobilo mogućnost da unaprede svoje znanje da vode i razvijaju poslovanje u okviru svog poljoprivrednog domaćinstva.

Komentara: 0


#   Leskovac   zapošljavanje  mladi  poljoprivreda  Jablanički okrug   projekat  GIZ Nemačka
@


 


[ Dodaj komentar ]