Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U septembru prvi sajam pčelarstva u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 03.07.2017. Južna Srbija Info

U maloj sali Skupštine grada potpisan je ugovor o suorganizaciji "Pčelarskog sajma jugoistočnog Balkana“ između Grada Vranja, Turističke organizacije i Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

U septembru prvi sajam pčelarstva u Vranju

"Ovo je velika manifestacija, prva u nizu, koja će biti održana 16. septembra u Sportskoj hali. Pored Beograda i Novog Sada, Vranje će biti treći grad u kojem se organizuje sajam pčelarstva. Očekujemo veliki broj izlagača iz celog regiona i blagovremeno će biti obavljene sve pripreme, kako bi ovaj veoma značajan događaj protekao na najbolji mogući način“, rekao je dr Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije, Rodoljub Živadinović dodao je da je cilj saveza da se sajmovima pčelarstva  pokrije teritorija jugoistočnog Balkana, jer  je pčelarstvo Srbije predvodnik razvoja ove grane poljoprivrede u celom regionu.

"Predstojeći  sajam  u Vranju pružiće priliku da se  lakše  nabavi  pčelarska oprema, ali i stekne potrebno znanje. Savez pčelarskih organizacija Srbije ima oko 9.600 članova sa  preko 550.000 košnica i jedina je nacionalna organizacija poljoprivrednika. U narednom periodu u planu je izrada pogona u cilju omogućavanja plasmana meda od strane Saveza bez posrednika“, dodao je Živadinović.

Saša Ivanov, direktor Turističke organizacije Vranje, govorio je o značaju ove manifestacije ističući da će ona postati tradicionalna i da je to prilika da Vranje prezentuje svoje turističke potencijale.  

Aleksandar Janjić, gradski većnik istakao je  da je lokalna samouprava u proteklom periodu organizovala veliki broj obuka i predavanja za pčelare, jer je pčelarstvo jedna od velikih  šansi za razvoj ovog kraja.

U ime Udruženja pčelara "Matica“, predsednik Čedomir Mladenović zahvalio se  rukovodstvu grada na velikoj podršci i pomoći.


#   Vranje   Rodoljub Živadinović   pčelarstvo   PU Vranje   lokalna samouprava   Gradski većnik   Slobodan Milenković   Turistička organizacija Vranje   Savez pčelarskih organizacija Srbije SPOS   Saša Ivanov   Sajam pčelarstva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima