Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

7,5 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija u Nišu - potrebna šira akcija

rssBookmark and Share

Niš 10.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojiće šest miliona dinara, a Grad Niš dodatnih 1,5 miliona dinara za uklanjanje četiri divlje deponije u opštinama Crveni krst i Palilula.

Foto: JKP Mediana
Foto: JKP Mediana

Ova inicijativa ima za cilj rešavanje ekoloških problema uzrokovanih nelegalnim odlaganjem otpada. Gradski zvaničnici naglašavaju potrebu za dugoročnim rešenjima kako bi se sprečilo ponovno stvaranje divljih deponija.

Ivan Mihajlović, v.d. direktora JKP "Mediana", istakao je danas nakon sednice GV da se čišćenje divljih deponija sprovodi kroz tri programa: gradski program, redovni program i projekat "Zeleno i čisto". U protekloj godini uklonjeno je 11.000 kubnih metara otpada sa divljih deponija. Međutim, zabrinjavajuće je što se neke lokacije redovno pojavljuju iz godine u godinu, što ukazuje na potrebu za dugoročnim rešenjima u borbi protiv ovog problema.

Podsetimo..

U nastojanju da unapredi zaštitu životne sredine i suzbije nelegalno odlaganje otpada, grad Niš je dobio značajnu podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine. Zamenica gradonačelnice Niša, Dušica Davidović, potpisala je sredinom marta ugovor vredan šest miliona dinara sa ministarkom Irenom Vujović za realizaciju projekta "Zeleno i čisto".

Niš se takođe ističe kao drugi grad u Srbiji koji je otvorio reciklažna dvorišta kao deo preventivnih mera protiv divljih deponija. Prvo reciklažno dvorište otvoreno je u GO Palilula, naselje Crvena Zvezda, dok je drugo dostupno u GO Medijana, omogućavajući sugrađanima besplatno odlaganje otpada. Planira se proširenje ovih objekata i na ostale gradske opštine u skorijem periodu.

Projekat "Zeleno i čisto" predstavlja korak napred ka održivijem i čistijem okruženju za sve građane Niša, te se očekuje da će imati značajan pozitivan uticaj na životnu sredinu grada.


#   Niš   Mediana JKP   Dušica Davidović   divlja deponija   Ivan Mihajlović   Zeleno i čisto projekat
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima