Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Branje paprike i krastavca kao terapija za decu ometenu u razvoju

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.07.2019. Južna Srbija Info

Sprovodeći radno okupacionu terapiju u Dnevnom boravku za decu i omladinu ometene u razvoju „Sunce“ u Vodicama, nadomak Prokuplja, organizuju se razne aktivnosti. Ovih dana, korisnici su bili angažovani na radovima u plastenicima, gde su tokom proleća posađene mnoge povrtarske kulture.

Branje paprike i krastavca kao terapija za decu ometenu u razvoju

-Proteklih dana, deca su brala plodove svog rada. Berba paprika i krastavaca vratila je osmeh i radost na licima berača. Kvalitet ovih proizvoda na zavidnom je nivou, izjavila je defektolog u Dnevnom boravku Ivana Ugrenović i dodala da korisnici sa velikim zadovoljstvom učestvuju u poljoprivrednim radovima.

U podizanju plastenika, pružanju praktičnih znanja i stručnih saveta za zalivanje, okopavanje i zaštitu povrtarskih kultura, ustanova je pomoć imala od strane učenika i profesora Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“.

-Ubrani proizvodi se koriste spremanje hrane u sopstvenoj kuhinji. Na ovaj način, smanjujemo deo troškova za kupovinu namirnica za ishranu naših korisnika, rekla je Ivana Ugrenović i dodala da će za nekoliko dana krenuti i berba paradajza.

Komentara: 0


#   Prokuplje   povrće   terapija   Vodice   deca ometena u razvoju   Radoš Jovanović Selja PŠ   Dnevni boravak Sunce
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}