Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U prokupačkom dnevnom boravku „Sunce“ prave odlične umetničke predmete i ajvar

rssBookmark and Share

Prokuplje 19.09.2020. Južna Srbija Info

Korisnici Dnevnog boravka „Sunce“, u Vodicama kod Prokuplja, za decu i mlade sa posebnim potrebama, tokom pandemije korona virusa, uz poštovanje svih mera zaštite od širenja infekcije, sprovodi brojne aktivnosti počev od umetničkih radionica, do spremanja zimnice, a sve u cilju edukacije i socijalizacije korisnika.

U prokupačkom dnevnom boravku „Sunce“ prave odlične umetničke predmete i ajvar

Zbog pandemije smo morali da organizujemo rad po grupama od po desetak korisnika, koji svakodnevno, u našem objektu u Vodicama, pohađaju edukativnu nastavu kroz praktične radionice, kazao je kordinator dnevnog boravka Dragoslav Petrović.

Prema njegovim rečima, deca i mladi u boravku, pokazali su posebnu sklonost ka izradi umetničkih predmeta, pa je za poslednjih nekoliko meseci, zahvaljujući njihovim vrednim rukama i entuzijazmu vaspitača i stručnih saradnika koji rade sa njima, iz njihove radionice izašlo na stotine ukrasnih magneta, ikona na staklu i pinjata, koje su u poslednje vrema vrlo popularne na proslavama rođendana.

-Ono što naši korisnici naprave, mi prodajemo, a u tome nam pomaže i Narodni muzej Toplice, odnosno zaposleni u galeriji Boža Ilić ispred koje imamo prodajni štand, kazao je Petrović i naglasio da Prokupčani vrlo rado kupuju ono što su korisnici „Sunca“ izradili, što zbog lepote predmeta što zbog materijalne podrške njihovom radu.

-Nama znači svaki dinar koji na ovaj način zaradimo, jer od tog novca kasnije kupujemo namirnice i spremamo obroke za korisnke, u našoj kuhinji, kaže Petrović.

-Kako bi naša deca i mladi bili što više na otvorenom i što više aktivni, uz pomoć đaka prokupačke Poljoprivredne škole, napravili smo i plastenike u krugu dnevnog boravka, u kojima  gajimo rano voće i povrće, od koga ovih dana spremamo i zimnicu. Tako je kod nas u toku velika radna akcija pripremanja zimnice po tradicionalnoj recepturi, zdravo i potpuno prirodno i što je najvažnije od povrća koje smo sami posadili, zalivali i ubrali u našoj bašti, kazao je kordinator boravka Dragoslav Petrović.

Kako je naveo, već je pripremljen paradajz u flašama, a sada je u toku spremanje ajvara koji je po svom kvalitetu već poznat i van ove ustanove.

Komentara: 0


#   Prokuplje   ajvar   Vodice   zimnica   umetnost   Dnevni boravak Sunce
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima