Južna Srbija Info

Fondacija Divac obnovila školu

rssBookmark and Share

Babušnica 12.06.2014. RTS

Zahvaljujući Fondaciji "Ana i Vlade Divac" obeležen završetak radova na obnovi osnovne škole "Despot Stefan Lazarević".

Fondacija Divac obnovila školu

Fondacija "Ana i Vlade Divac" u okviru projekta "Jedan u milion" u ovoj školskoj godini pomogla je obnovu sedam školskih objekata u Srbiji. Danas je u Babušnici obeležen završetak radova na obnovi osnovne škole "Despot Stefan Lazarević".

Zahvaljujući Fondaciji "Ana i Vlade Divac" u Babušnici je obeležen završetak radova na obnovi osnovne škole "Despot Stefan Lazarević".

Poslednji čas u ovoj školskoj godini učenici 7-1 razreda imali su u obnovljenom kabinetu.

"Virile su neke cevke iz poda, pod je bio propao. Sada je mnogo lepše i za učenje i za razumevanje. I table su mnogo bolje, onako se ništa nije videlo, a sada je sve bolje", kaže Nemanja Mitić, učenik 7. razreda.

U Osnovnoj školi "Despot Stefan" u Babušnici ističu da značaj pomoći Fondacije "Divac" nije samo materijalni.

"Vratili su nam veru u ljude, da postoje dobri ljudi, da postoji neko ko misli pomalo i na prirodne nauke, koje su, da ne preteram, ali zaista stavljene negde na margini", kaže Slađana Stojanović, nastavnica hemije.

Donacijom u iznosu od 25 hiljada evra, pored kabineta hemije, rekonstruisan je i opremljen kabinet za fiziku i uređena ograda školskog dvorišta.

"Ponosni smo što smo uspeli daq obnovimo upravo ovu školu, u ovom kraju, jer smatramo da deca zaslužuju uslove za bolje obrazovanje i školovanje na teritoriji cele naše zemlje", kaže Anica Divac, koordinator projekta "Jedan u milion".

Osnovna škola "Despot Strefan Lazarević" u Babušnici, ove godine obeležava 128 godina postojanja. Rekonstrukcija objekata je neophodna, jer su pojedini stariji od jednog veka.

Komentara: 0


#   škole   obrazovanje   Babušnica   Stefan Lazarević   Vlade Divac   obnova
@


 


[ Dodaj komentar ]