Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

GO Medijana organizovala putovanje na Zlatibor dece i njihovih staratelja

rssBookmark and Share

Niš 15.01.2022. Južna Srbija Info

U organizaciji Gradske opštine Medijana, 27-oro dece i 14 hranitelja, otputovalo je na odmor na Zlatibor. Sedmodnevni boravak u odmaralištu „Boem“, gde su im obezbeđeni smeštaj i hrana (5 obroka), još jedan je poklon Gradske opštine Medijana, deci u hraniteljskim porodicama.

GO Medijana organizovala putovanje na Zlatibor dece i njihovih staratelja

Za najlepše uspomene, koje će deca poneti sa odmora, pobrinuće se supervizor, odnosno stručno lice, koje će aktivno učestvovati u kreiranju njihovih slobodnih aktivnosti. U prostoru obezbeđenom za provođenje slobodnog vremena, deca će uz edukativni materijal, moći da igraju društvene igre, stoni tenis, a imaće i niz drugih aktivnosti.

Ova akcija, zahvaljujući kojoj će, deca u hraniteljskim porodicma, moći da uživaju u čarima Zlatibora, nastavak je saradnje najveće niške opštine, sa niškim Centrom za porodični smeštaj i usvojenje. 

Gradska opština Medijana organizovala je i proslave rođendana, uručivala prigodne poklone deci iz porodičnog smeštaja, koja borave u hraniteljskim porodicama, organizovala boravak u Divljani i realizovala niz drugih aktivnosti, koje za cilj imaju bolju socijalizaciju i poboljšanje položaja dece, koja odrastaju u hraniteljskim porodicama 

Tradicionalno, deca u hraniteljskom porodicama, gosti su Medijaninog Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. 

Gradska opština Medijana jedina u Srbiji ima fond za hraniteljstvo, a koji se u skladu sa odlukom Veća Gradske opštine Medijana puni, tako što funkcioneri i zaposleni, koriste i plaćaju usluge opštinskog bifea. 

 

Komentara: 0


#   Niš   deca   Medijana gradska opština   staratelji
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima