Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Humani projekat Eparhije niške i VDS "Dobri Samarjanin": Useljena prva porodica u novi dom u Medveđi

rssBookmark and Share

Medveđa 11.06.2023. Južna Srbija Info

U subotu, 10. juna 2023. godine, Episkop niški g. Arsenije posetio je Medveđu. Povod posete bilo je blagosiljanje doma porodice Milenković, kojoj je pripala prva izgrađena kuća u okviru projekta Eparhije niške i njenog Verskog dobrotvornog starateljstva "Dobri Samarjanin", a uz saradnju sa Opštinom Medveđa.

Foto: Eparhija niška
Foto: Eparhija niška

Ovaj dom je donacija Humanitarne organizacije "Our Serbs" (Naši Srbi) iz Čikaga.

Nakon osvećenja doma, porodici Milenković uručeni su ključevi novog doma, kao i ikona Svetog Arhangela Mihaila, koga proslavljaju kao svog nebeskog zaštitnika. 

Preosvećeni Vladika je potom izrazio radost i zadovoljstvo zbog uspešnog prvog useljenja, kao i nadu da će u skorije vreme još porodica dobiti pristojan krov nad glavom. Predsenik Opštine Medveđa Dragan Kulić takođe je izrazio nadu da će ovakve akcije pomoći narodu Medveđe da lakše živi i ostane na svojim vekovnim ognjištima.

Predsednica "Naših Srba", gospođa Keti Fenslou, nije krila zadovoljstvo, rekavši da, iako se već duže vreme bavi humanitarnim radom, nikada nije bila srećna kao sada.

Projekat izgradnje domova za potrebite žitelje Medveđe se nastavlja, a pozivaju se svi koji su u mogućnosti da pomognu, da slede svetle primere humanosti koji su već dali svoj doprinos u ovom velikom poduhvatu.

Izvor: Pravoslavna Eparhija niška

Komentara: 0


#   Medveđa   humanitarna akcija   Niška eparhija   Vladika Arsenije   VDS Dobri Samarjanin   organizacija Naši Srbi   Keti Fenslou
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima