Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Visoka poslovna škola u Leskovcu

rssBookmark and Share

23.04.2011. Dušan Kocić

Kratka istorija Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu

Odlukom Komiisije za akreditaciju i proveru kvaliteta na sednici održanoj 2. i 3. juna 2007. godine Viša ekonomska škola u Leskovcu akreditovana kao Visoka poslovna škola

Visoka poslovna škola strukovnih studija u Leskovcu
Visoka poslovna škola strukovnih studija u Leskovcu

LESKOVAC - Visoka poslovna škola u Leskovcu ove godine upisaće 420 novih studenata, a od ovog broja, 40 najbolje rangiranih studenata sa svakog studijskog programa se finansira iz republičkog budžeta, dok su ostali sufinansirajući studenti – navodi se na zvaničnom sajtu ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Obrazovanje studenata obuhvata i stručnu praksu kao i učešće studenata u projektima regionalnog razvoja.

Škola je osnovana 1975. godine na osnovu Zakona o višem obrazovanju radnika kao Trgovinsko ugostiteljska škola, a Nastavni plan i program tada je usvojila Skupštine SR Srbije.

Škola je promenila naziv 1981. godine u Viša škola usmerenog obrazovanja ,,Svetozar Marković’’, a zatim je Republički komitet za obrazovanje radnika i fizičku kulturu SR Srbije, na osnovu člana 31. stav 3. Zakona o usmerenom obrazovanju i vaspitanju, a na zahtev Više škole i Izveštaja Komisije tog komiteta od 3. jula 1987 godine, doneo Rešenje o utvrđivanju ispunjenosti za ostvarenje plana i programa obrazovanja studija na Višoj ekonomskoj školi u Leskovcu od školske 1987/1988. godine.

Odlukom Komiisije za akreditaciju i proveru kvaliteta na sednici održanoj 2. i 3. juna 2007. godine Viša ekonomska škola u Leskovcu akreditovana kao Visoka poslovna škola.

Ovom području škola ovog tipa postaje nužnost i potreba. Škola pokriva regione istočne i jugoistočne Srbije, što je oko 43% centralne Srbije. Tu spadaju 43 opštine Borskog, Zaječarskog, Rasinskog, Nišavskog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga. U ovom regionu živi oko 1.7 miliona stanovnika ili 17.61% stanovništva Srbije.

Pun naziv: Visoka poslovna škola u Leskovcu, Durmitorska 19, 16000 Leskovac, Srbija. Telefon: 016 254–961; faks: +381 16 242–536, e–mail: mail@vpsle.edu.rs Website: www.vpsle.edu.rs

 

Komentara: 0


#   škole   obrazovanje   studenti   Svetozar Marković   ekonomska škola   istorija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima