Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mali Vukan iz Vranja sutra treba da krene u Budimpeštu na lečenje, nedostaje još 100.000 evra

rssBookmark and Share

Vranje 17.05.2022. DANIJELA MANIĆ STOJILKOVIĆ RTs

Kako je planirano, sutra mali Vukan koji boluje od spinalne mišićne atrofije treba da ode u Budimpeštu i primi neophodnu terapiju. Za njegovo lečenje nedostaje još oko 100.000 evra, potvrdili su RTS-u Vukanovi roditelji.

Mali Vukan iz Vranja sutra treba da krene u Budimpeštu na lečenje, nedostaje još 100.000 evra

Poslednji apeli i molbe roditelja malog Vukana Stoiljkovića da se prikupi novac za neophodnu gensku terapiju. Blizu su sume od dva i po miliona evra koliko košta lek, 18. maj je termin za prijem u dečju kliniku u Budimpešti.

"Taj termin ne smemo da propustimo, jer je pitanje kad ćemo da dobijemo naredni. Možda bude za par meseci, a svi znate koliko je bitno da se kod ove bolesti terapija primi što pre", kaže Ivana Stoiljković, Vukanova majka.

"Neka je živ i zdrav Vukan i brzo nek ozdravi da bi se igrao sa decu bilo koju", naglašava Aleksa Aleksić iz Vranja.

Želje su malog Vranjanaca, ali i čitave javnosti u Srbiji i šire koja već dva meseca pomaže Vukanu. Novac je prikupljan na razne načine u akcijama, na koncertima, sportskim događajima. Vokalni solisti i izvorne grupe iz Vranja još jednom su nastupili da pomognu mališanu.

"Svi mi Vranjanci da pokažemo tu našu veliku ljubav i tu našu veliku i duboku dušu i da jednim ovakvim koncertom i našim divnim pesmama zaista pomognemo jednom divnom, malom biću", poručuje Branimir Stošić Kace, vokalni solista iz Vranja.

"Uvek izaći u susret jednom takvom motivu da pomognemo i da evo sada u ovoj situaciji pokušamo da spasimo nečiji život", dodaje Dalibor Mladenović, član etno-grupe "Izvor" iz Vranja.

I grad je dva puta izdvojio sredstva za Vukana.

"Još milion i dvesta hiljada dinara za lečenje malog Vukana, u prethodnom periodu smo već izdvojili iznos od milion dinara", navodi Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja.

I dalje svako od nas može da pomogne devetomesečnom Vukanu slanjem poruke 1239 na 3030.

Komentara: 0


#   Vranje   lečenje   humanitarna akcija   Budimpešta   Vukan Stojiljković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima