Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najvrednije što Medijana ima: Nagrade Komisije Sveta Petka

rssBookmark and Share

Niš 28.01.2020. Južna Srbija Info

U Gradskoj opštini Medijana svečano su uručene studentske stipendije i učeničke nagrade Komisije Sveta Petka. Stipendije je ove godine dobilo desetoro studenata i 13 –oro učenika koji su ispunili uslove predviđene konkursom.

Najvrednije što Medijana ima: Nagrade Komisije Sveta Petka

Nagrade je uručio predsednik Komisije Sveta Petka, prof. dr Žarko Ranković, naglasivši da je ovo jedan od najlepših dana u Medijani, jer su joj u gostima najbolji među najboljima.

-Hvala vama pre svega deco, hvala roditeljima,ali i nastavnicima i profesorima koji su vas učinili kvalitetnim i vrednim ljudima. Vi ste ono najvrednije što opština Medijana ima, što ima Srbija. Mi u opšitni Medijana trudićemo se da vam u rodnom gradu, u vašoj zemlji obezbedimo dobre uslove za život i rad, jer nigde nije lepše nego u svojoj zemlji. Nije lako postići sjajne rezultate koje vi imate, ali rad i trud se uvek na kraju isplate,  rekao je profesor Ranković, naglasivši da je više puta i sam imao ponude za posao u inostranstvu, ali da nije otišao i nije se pokajao.

Stipendija Gradske opštine Medijana u iznosu od 11.500 dinara isplaćuje se 12 meseci i ne vraća se, dok se nagrada od 25 hiljada dinara uplaćuje jednokratno. Uslov za Medijaninu stipendiju bio je da student živi na teritoriji najveće niške opštine najmanje godinu dana i studira fakultet niškog Univerziteta čije je sedište takođe u Nišu, dok su za učenike osnovnih i srednjih škola bili presudni rezultati ostvareni na takmičenjima koja su u kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   nagrade   Žarko Ranković   Komisija Sveta Petka Medijana
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima